Meerlease Pioniers winnen serie 1 vs DSS

MeerLease Pioniers winnen 1e serie (2-4/3-5/5-10)

In een doldwaas openings weekend trokken de MeerLease de serie winst tegen DSS toch nog naar zich toe en bezetten daardoor de (gedeelde) 3e plaats. Een serie die direct bol stond van spanning tot aan het einde. Het werd ook hét weekend van Jelle Kroft en fouten in de slotfases. Op zaterdag voor de Pioniers en op zondag deed DSS hetzelfde terug. Pioniers starter Luuk ter Beek had zaterdag tot de 7e inn een perfecte start van het seizoen. De Pioniers hadden toen al een 2-0 voorsprong genomen. In de 7e sloeg DSS echter 4 hits en 3 runs voor een 2-3 voorsprong. In de 8e sloeg DSS op het werpen van Daniël Vos en Nick Loos daar nog 2 runs aan toe. In de 9e kregen de Pioniers nog wel de kans op terug te komen maar verder dan volle honken, 3 hits en 1 run kwam het echter niet.

Op zondag verliep het scoreverloop omgekeerd aan de zaterdag. DSS opende de score in de 2e en sloegen de Pioniers in de 4e terug met 2 runs na 5 single hits. In de 5e kreeg een prima startende Lars Broersen 2 runs tegen waardoor DSS weer de leiding kreeg. Hij werd in de 6e afgelost door een uitstekend debuterende Paul Kirkpatrick die in 4 inn DSS kansloos liet. In de 8e wisten de Pioniers de stand gelijk te trekken tot 3-3 door alweer de zoveelste hit van Jelle Kroft.
Deze stand bleef op het bord tot de 11e. Toen was de beer los. 4 hits en 7 runs brachten een comfortabele 3-10 aan Pioniers zijde. De tweerun homerun die reliever/closer Nathan Diaby tegen kreeg kon niets meer uitrichten, hij kreeg wel de Win op zijn naam door het Hoofddorps slaggeweld. Het bracht de seriewinst naar de Meerlease Pioniers maar ook naar de jarige Jelle Kroft die in deze serie zijn slagkracht liet zien met 6 hits en 3RBI’s. Foto’s van de wedstrijden en Pioniers supporters zijn altijd welkom!

As week de serie tegen Quick Amersfoort beginnend as donderdag in Amersfoort.
#MeerleasePioniers #Decrowear #hoofddorppioniers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *