Meerlease Pioniers winnen ook serie van Storks

Het was in Kijkduin na 1 inning al duidelijk dat de Pioniers goede kansen op de winst in deze serie zou hebben. De Pioniers sloegen direct vier hits die drie runs opleverden en een ruime voorsprong waar starter Lars Broersen 7 run-loze innings op kon teren. In de 4e zorgden de Pioniers ervoor dat deze voorsprong naar 0-5 kon worden gebracht. Het had daar wel twee keer het geluk dat de verdediging van Storks de infield geslagen ballen niet goed kon verwerken. De Pioniers maakten er dankbaar gebruik van. In de 7e werd daar nog 1 run aan toegevoegd door een schoolboek run die in de bottom van dezelfde inning op het werpen van Daniël Vos werd gecounterd voor een tussenstand van 1-6 maar in de 9e konden daar nogmaals 2 runs aan toegevoegd worden waarna Nathan Diaby het slot erop gooide. Na een kwart van de competitie kan gezegd worden dat de manier waarop de verdediging van de Pioniers dit seizoen acteert noemenswaardig is. Met wederom jong talent en met lef spelend laat de Pioniers staf zien dat de Hoofdklasse wel degelijk aantrekkelijk kan zijn als de focus maar scherp blijft. De stand, de derde plek, geeft aan dat er nog veel mogelijk is dit seizoen.

As week de serie tegen HCAW. #meerleasepioniers #decrowear }Macron #yayabats #gwoonmakelaars #fastforwardfreight

Lars Huijer werpt No-Hitter, Meerlease Pioniers vast in top 3.

De Meerlease Pioniers verloren weliswaar afgelopen donderdag hun uitwedstrijd tegen Het Haagse Storks door 5 hits in de 4e inning maar Lars Huijer zette dat op Koningsavond persoonlijk recht met een No-Hitter in 7 innings. Hij werd daardoor de opvolger van Chris Pau voor de Pioniers die dat in 2016 ook deed. Daarbij werd hij geholpen door een slagploeg die zijn draai gevonden lijkt te hebben met 12 hits en 12 runs. Lars moest weliswaar 3 man door 4-wijd toestaan maar in deze vorm liet Lars zien momenteel de beste van Nederland te zijn. De Meerlease Pioniers wonnen gisteravond dus zeer overtuigend met 12-0 en belangrijker, ze nestelen zich hierdoor vast op de 3e plaats met aanvallend spel vlak achter de andere twee koplopers Neptunus en Amsterdam.

As zondag de 3e wedstrijd in deze serie voor de winst in deze serie in Den Haag. #Meerleasepioniers #decowear #Macron #gwoonmakelaars#yayabats

Meerlease Pioniers Sweep Twins.

Zelden zal een serie meer bevrediging hebben gegeven dat de sweep tegen Oosterhout Twins. Niet alleen werd er drie keer overtuigend gewonnen, het betekende ook dat na negen wedstrijden de Meerlease Pioniers zich hebben gemeld aan de kop van de ranglijst. Het seizoen is nog erg lang en er zullen vast nog plaatsen gewonnen dan wel verloren worden, maar 4 winst partijen op rij smaakt prima en laat zien waar de Meerlease Pioniers toe in staat zijn.Op zaterdag wierp starter Luuk ter Beek 6 innings en werd geholpen door onze aanval die aan slag net zo heet als het zonnetje in Oosterhout. Er werden maar liefst 5 doubles genoteerd en de beste slagmannen waren Mark Smit en Jelle Kroft.

De thuiswedstrijd op zondag verliep anders. Twins kwam vastbesloten naar Hoofddorp en starter Lars Broersen moest alle zeilen bijzetten. De Pioniers slagploeg bleef vandaag op 5 hits staan op het werpen van Jan Evertse en kwamen 2-0 achter in de 3e en 4e inning. Twins liet in de eerst 4 inning zelfs 10 man achter op de honken. In de 5e inning konden de Meerleasers iets terug doen via een run van Tyler Boersma en in de 6e inning kantelde de wedstrijd door de Meerlease Pioniers. Het werd 2-3 via singles van Raul Jacobs en Tyler Boersma die Raul Jacobs en Nolan Beugeling liet binnenlopen, waarna Paul Kirkpatrick de wedstrijd op slot gooide voor zijn 2e save van deze serie en de 4e overwinning van de Pioniers op rij.

As week donderdag en zondag spelen de Meerlease Pioniers in en tegen het Haagse Storks. Letop: Donderdag vanaf 19:30 is Park10 het strijdtoneel van de uitwedstrijd en As Vrijdag is, wegens Koningsdag op zaterdag, Park10 het strijdtoneel. We gaan er vanuit dat we jullie allemaal mogen begroeten.
#GOPIO2019 #Meerleasepioniers #Hartgerinkenklomp #Decrowear#gwoonmakelaars #Fastforwardfreight #SD #Macron

Meerlease Pioniers naderen 2e plaats

Met de eerste thuis overwinning van het seizoen naderen de Meerlease Pioniers de tweede plek na de 5-3 winst over de Twins uit Oosterhout. Startend Pitcher Lars Huijer had zijn zaakjes weer prima voor elkaar met een 6 innings/6SO streak, opgevolgd in de relief door Paul Kirkpatrick die de laatste twee innings en de save mocht opeisen.

Aanvallend viel op dat de Pioniers met effectief spel scoorden waar mogelijk was en dat had zeker te maken met de twee triples die Raul Jacobs en Joey de Koning in de 2e en 3e inning sloegen. De Twins scoorden weliswaar 3 maal maar konden de Pioniers in deze wedstrijd weinig pijn doen in een voor Pioniers uitzonderlijk snelle wedstrijd vann minder dan 2,5 uur.

Door deze 5e overwinning én het verlies van L&D Amsterdam tegen regerend kampioen Neptunus, is het verschil nog maar 1 wedstrijd en 4 runs verschil. Het wordt een warm weekend en as zondag mag er gratis op de stoeltjes plaatsgenomen worden dus kom allemaal lekker genieten van de Meerlease Pioniers. As zaterdag eerst de uitwedstrijd in Oosterhout. Aanvangstijd in Oosterhout 15:00 en zondag in Hoofddorp 14:00